kollage anna karin sofia ylva lu

Vid klubbens årsmöte den 18 februari valdes tre nya medlemmar in i styrelsen. Klicka på respektive namn i artikelindex för att läsa presentation av Anna-Karin, Sofia och Ylva.


Sofia dafgard 150x200Sofia Dafgård, ny ledamot i styrelsen

Sofia heter jag, och bor några mil utanför Halmstad tillsammans med mina hundar i ett stationshus som byggdes 1889. Tåget har slutat gå men vi har en rastgård på perrongen! 

Jag har haft Kerry Blue sen år 2000 och föder upp nån kull om året och hemma finns det för tillfället fyra kerrys. 

Till vardags jobbar jag som yrkesförare, har dessutom en särbo som är väldigt engagerad i hundarna. 

Hundar har funnits med mig hela mitt liv, utställningsnörd de lux men vardagslivet och dess påhitt med hundarna är det som är det bästa med hundlivet!


 anna karin modig 150x200 Anna-Karin Modig, ny ledamot i styrelsen

Jag bor i Strängnäs och jag och min fru skaffade vår första Kerry Alliz (Yvenus Lynx) 2011, vilket även var min första hund över huvud taget. Hon hade en tuff start i livet med många veterinärbesök men hon var en fantastisk hund på alla sätt och vis - lugn, trygg och rolig. Vi har inte sysslat med utställning eller andra tävlingsformer utan Alliz var en sällskapshund som följde med på vandringar och utflykter och som älskade att fiska(!). 

2016 utökades familjen med en lagotto, Zäta, som är raka motsatsen till Alliz, på alla sätt som man kan tänka sig. 

I början av 2022 fick vi tyvärr ta bort Alliz men redan i somras hämtade vi Azti (Yvenus Yellowstone) och hon är en frisk fläkt, full av glädje och nyfikenhet. Jag ser mycket fram emot att följa hennes utveckling och se vad för roligheter vi kommer att få uppleva tillsammans.


ylva alpheim 150x200Ylva Alpheim, ny suppleant i styrelsen

Min första Kerry skaffade jag 1980 och jag har varit uppfödare sedan mitten av 90-talet. Jag bor i Helsingborg, har två kerrysar hemma och jag har någon kull då och då. 

Favoritsysselsättningen på helgerna och under semestrar är att vistas i naturen, helst i skogen. När det inte är helg arbetar jag inom HR och har ibland möjlighet att ta med mina hundar på jobbet. 

Under några år var jag avelsråd och jag har även tidigare varit aktiv i kerryklubbens styrelse. Nu känns det jättekul att återigen vara med och skapa förutsättningar för klubbens medlemmar och för vår fina ras.