Kerry Syd

kerry-sydKerry i Syd är till för alla som har en kerry blue terrier.

Syftet med våra träffar är att alla är välkomna och framför allt att vi träffas under avslappnade former och alla är med utifrån sina egna förutsättningar.

Bor du i södra Sverige och funderar på att skaffa Kerry Blue Terrier. Kontakta ansvarig för Kerry Syd för mer information om rasen och vilka uppfödare som finns i regionen.


kajsa seeberg 150x200

Kajsa Seeberg
Edenberga 502
312 95 Laholm
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Facebookbild

facebook logoKerry Syd har en Facebookgrupp som är till för dig som bor i södra Sverige och har Kerry Blue Terrier.

Här kan du och andra medlemmar i gruppen avisera och bjuda in till olika aktiviter med Kerryn som förtecken.

Känner du någon med Kerry i Skåne, Småland, södra Halland eller Blekinge är du välkommen att föreslå denna person att gå med i Kerry Syds Facebookgrupp. Obs! Inget medlemstvång.

Klicka på bilden ovan för att komma till Facebooksidan

 

KerrySyd5

Nu är det äntligen dags för en Kerrypromenad i syd. Denna gång träffas vi på Vedby strövområde i Klippans kommun lördagen den 26 september klockan 10.30. 

Vi går en runda på 2,5 km i lätt terräng i fin skog. Efteråt kan de som vill äta medhavd fika vid bord nära parkeringen. Där finns toalett. Vid regn medtag paraply för det finns inte regnskydd. 

Anmäl via evenemangsaviseringen på Facebook eller till Kajsa Seeberg på mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Mobil 0736-706078.

Arrangemanget är givetvis anpassat efter rådande omständigheter med covid-19 och vi håller avståndet och kommer inte om vi har minsta lilla sjukdomssymtom osv.

IMG 0727

Lördagen den 26 september träffades kerryvänner från Kerry Syd för en gemensam promenad i Vedby strövområde vid Klippan.

IMG 0765Efter promenaden i den fina John Bauer-liknande skogen blev det frågesport. Frågorna handlade om vår härliga ras i synnerhet och om hundar i allmänhet. Vinnaren blev Rufus matte Hanna som fick pris och applåder. Alla hårt kämpande deltagare i frågesporten fick dock tröstpris och hundarna fick tuggben.

Efter prisutdelningen fikade vi och hade trevligt. Våra hundar skötte sig utmärkt. Hundar av annan ras som passerade fikaplatsen fick med önskvärd tydlighet veta att detta var en kerryflock. Och i dessa lägen håller Kerrysar ihop!

På lilla bilden till höger: Hanna som vann tipspromenaden med sin kerry Rufus

Söndagen den 7 oktober arrangerade Kerry Syd höstpromenad i Fulltofta.

20 personer, 13 kerrys (varav tre 6 månaders valpar), och två bordeterriers mötte upp till promenaden. Här nedan kan du se några av de fotografier som togs under dagen.

Stort tack till Kajsa för ett trevligt arrangemang!

hela ganget 1000x486

promenad 1 300x400promenad 3 300x400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

promenad 2 400x300

 

Den 25 mars träffades vi på vackra Kullaberg med våra Kerrysar. En strålande vacker dag och efter promenaden blev det fika i solen.

Det kom bland annat kerryvänner från Malmö, Dalby, Laholm och ända från Blekinge för att träffas och prata kerrysar.

Vi mötte några andra vanliga flanörer och de kommenterade vår fina grupp av hundar. De vi mötte som inte var hundvana trodde säkert att detta var en lika vanlig ras som labrador när vi var ett gäng som kom med våra hundar.

Verkligen härligt att se alla 11 kerrysar tillsammans!

//Ylva Alpheim

Några fotografier från dagen