I söndags den 16 februari höll Svenska Kerry Blue Terrier klubben sitt årsmöte i Sundbyberg. Som vanligt hölls mötet under gemytliga former, denna gång i en samfällighetslokal i Rissne lagom stor att rymma det drygt dussinet medlemmar som deltog på mötet.

felicia charlotta dorte
Ordförande delar ut blommor och diplom till Årets Kerry vinnare. Till vänster Felicia Lejdbrandt tar emot pris för Årets Kerry Ch Shyloch Navigator To Edrus och till höger tar Charlotta Mellin emot pris för Årets Svenskfödda Kerry Ch Rollick's Blame It On The Boogie.

Klubbens avelsråd, Charlotta Mellin berättade om sjukdomar som varit föremål för diskussion den senaste tiden i uppfödarkretsar, blödarsjukdomarna von Willebrand och avsaknad av faktor XI samt DM Degenerativ Myelopati. Känslan är att symtom av dessa sjukdomar är ovanlig hos Kerry Blue och Charlotta fick årsmötets godkännande att planera och genomföra en riktad undersökning för att kartlägga dessa sjukdomar hos Kerry Blue terrier. Resultatet ska vara färdig att presentera på nästa uppfödarmöte som hålls i november 2014.

En annan fråga som kom upp var att upprätta en ”databas” på hemsidan där man kan få information om olika Kerrys (champions, mentalprov, HD-rtg etc.). Styrelsen kommer att undersöka under vilka former en sådan databas kan skapas.

I år fick vi ta avsked av vår ordförande Eva Lejdbrandt, som går vidare till ett nytt uppdrag som suppleant i Svenska Kennelklubbens Centralkommitté. Vi vill rikta ett stort TACK till Eva för allt arbete hon lagt ner under hennes år som ordförande i SKBTK och lycka till med det nya uppdraget.

En annan styrelsemedlem som avgått är vår suppleant och marknadsansvarig Pia Zvorc. Även ett stort tack till Pia för hennes insatser som i klubben.

Som ny ordförande efter Eva valdes Dorte Bernro. Dorte har varit ledamot i SKBTK's styrelse av och till i sammanlagt 15 år från 1982 och framåt och axlat poster som sekreterare, vice ordförande, redaktör för Kerry Nytt och webbredaktör.

Nya i styrelsemedlemmar efter Eva och Pia är Ylva Alpheim som valdes till ordinarie ledamot och Ann-Christine (Kia) Hellqvist som ny suppleant efter Pia. Båda två hälsas hjärtligt välkomna!

Du hittar mer information om styrelsen på vår sida Styrelse 2014 

Mötet avslutades med utdelning av diplom och blommor till Årets Kerry vinnare, Ch Shyloch Navigator To Edrus, uppfödare Helge Kvivesen, ägare Eva, Charlie och Felicia Lejdbrandt och Årets Svenskfödda Kerry, Ch Rollick’s Blame It On The Boogie, uppfödare och ägare Charlotta Mellin.

För de vinnare som inte fanns representerade på mötet kommer diplom att skickas hem.

Du hittar fler Årets Kerry vinnare på vår sida Årets Kerry 2014

Efter mötet serverades en läcker smörgåstårta med räkor och lax med efterföljande kaffe och smarrig kaka som Liselotte bakat. Tack Liselotte för ett trevligt arrangemang!

Protokoll från årsmötet kommer att publiceras på hemsidan så snart den är utskriven och undertecknad.