Aktuellt

Här kan du läsa senaste nytt från SKBTK

Klippkurs i Kerry Väst NYTT DATUM

Vill du lära dig klippa din hund?

Kerry Väst arrangerar klippkurs i Västra Kennelklubbens nyrenoverade lokaler på Bror Nilssons väg 4 på Lindholmen.

Eva Lejdbrandt instruerar och visar hur du ska göra, under tiden du själv klipper din hund. Ta med din nybadade och genomborstade hund, din karda, kam och sax och ägna söndagen den 12 november kl 10-16 åt att frisera din älskling! Har du egen klippmaskin, bord och galge tar du med det också. Det kommer att finnas en klippmaskin, bord och någon enstaka galge att låna om du inte har egen utrustning.

Kostnaden för kursen är 500 kr/hund och det ingår enklare lunchsallad som vi äter genemnsamt i lokalen. Ta gärna med en bur som din hund kan sitta i medan vi äter. Avgiften betalas på plats kontant eller via swish.

Av utrymmesskäl är antalet deltagande hundar begränsat till 6 st, så det är "först till kvarn" som gäller. Om antalet anmälda hundar är färre än tre st skjuter vi upp kursen till senare. Anmäl dig senast den 1 november genom att klicka Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Resultat från Kerry Specialen 2017

God stämning, vackert väder, högt antal anmälda kerrysar var några av parametrarna som kännetecknade årets Kerry Special. Utställningen hölls på Strömsholms vandrarhem lördagen den 1 juli och blev en trevlig sammankomst i Kerryns tecken.

Till vinnare av årets Kerry Special utsåg domaren Carol Ramsey (kennel Torum, England) FI & SE UCH, FD1, RLN, N&F&A Rollick's Precious Memory. BIM och bästa hanhund blev Nord UCH Shyloch Statement.

På bilden Carol Ramsey med vinnarna FI & SE UCH, FD1, RLN, N&F&A Rollick's Precious Memory (till höger) och BIM oNord UCH Shyloch Statement (till vänster). Foto: Mia Lundsten, Finland

Resultat

Du hittar alla resultat under rubriken Kerry Specialen 2017

Fotografier

Länk till fotografier från Kerry Specialen och klubbmästerskap i Rallylydnad

Komplett samling av Kerry Nytt tillgänglig på vår webbplats

Nu hittar du som är medlem i Svenska Kerry Blue Terrierklubben en komplett samling av alla utgivna nummer av Kerry Nytt på skbtk.com.

Inskanning av Kerry Nytt”Er tidning Kerry Nytt tillhör det svenska kulturarvet och det vore mycket tråkigt om vår samling inte blev komplett”  skrev bibliotekarien på Kungliga biblioteket till klubben. Det var dessa ord som startade jakten på det kompletta arkivet.

Stort idéellt arbete

Det är ett stort idéellt arbete som lagts ner och flera har bidragit till att vi nu har ett komplett arkiv.

Kerry Nytts redaktör Eva Kristiansson har tagit på sig rollen som spindel i nätet för projektet. Eva har lagt ner åtskilliga timmar på att först leta reda på samtliga utgivna nummer för att sedan skanna in dem så de kunde läggas in på webbplatsen av klubbens webbredaktör Dorte Bernro.

Tidningarna kommer till största delen från Ulla Lethenström, mångårig ordförande i klubben, men även Ammie Hultin, Dorte Benro och Kathleen Byrhagen har bidragit med ett flertal av de nummer som saknades. 

Jubileumsböcker

Klubben har under åren gett ut två jubileumsböcker, en för åren 1976-1986 och en för åren 1986-1996. Dessa finns nu också inskannade och tillgängliga för medlemmar under rubriken Jubileumsböcker.

Hur jag får tillgång till samlingen

För att få tillgång till alla gamla Kerry Nytt måste du vara medlem i SKBTK och ha ett personligt lösen. Om du är medlem och saknar inloggningsuppgifter, kontakta klubbens medlemsansvarig Ulf Kolheden via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så hjälper han dig.

Stort tack till samtliga som bidragit

Klubben vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till att Svenska Kerry Blue Terrierklubben numera har ett komplett digitalt arkiv av Kerry Nytt. 

Kerrypromenad på Kullaberg

Den 25 mars träffades vi på vackra Kullaberg med våra Kerrysar. En strålande vacker dag och efter promenaden blev det fika i solen.

Det kom bland annat kerryvänner från Malmö, Dalby, Laholm och ända från Blekinge för att träffas och prata kerrysar.

Vi mötte några andra vanliga flanörer och de kommenterade vår fina grupp av hundar. De vi mötte som inte var hundvana trodde säkert att detta var en lika vanlig ras som labrador när vi var ett gäng som kom med våra hundar.

Verkligen härligt att se alla 11 kerrysar tillsammans!

Några fotografier från dagen

Läs mer: Kerrypromenad på Kullaberg

Årsmöte med lunch, diplom och blommor

Kerryklubbens årsmöte hölls lördagen den 25 februari i Sundbyberg utanför Stockholm. Vi var 12 personer som tagit oss dit. Flertalet från Stockholmsområdet men två tappra hade kommit hela vägen från Göteborg.

Årsmöte 2017 2
Några av mötesdeltagarna, från vänster Sandra Träff, Gisela Gribe, Tomas Dömstedt, Lena Nilsson, Ulla Lethenström

Mötet inleddes med en trevlig lunch bestående av fisksoppa med gott bröd och tårta och kaffe. Under tiden diskuterades allt som rör sig om våra Kerrisar!

Sedan var det dags för årsmöte där alla närvarande deltog och det blev många bra och givande diskussioner. Valberednings förslag klubbades vilket medförde att alla utom Anna Wester sitter kvar ett år till. Anna valde att lämna sitt uppdrag i styrelsen men ägnar sig fortsatt åt att hjälpa till med Kerrynytt även under kommande år. Som ny suppleant valdes Felicia Lejdbrandt in i styrelsen.

Avslutningsvis delade Angelica ut diplom och blommor för välförtjänta placeringar i tävlingarna om årets Kerry i olika varianter och Anna fick ett stort tack för sina insatser med en vacker tulpanbukett. 

Fler bilder

Läs mer: Årsmöte med lunch, diplom och blommor

Dags att planera för årets Kerry Special

Lördagen den 1 juli 2017 är dagen då årets Kerry Special går av stapeln. Fem månader går fort och vi rekommenderar att du redan nu börjar förbereda dig inför evenemanget. Några tips:

Boka ditt rum i god tid

Vi vill redan nu informera om att klubben har reserverat ett antal rum på Strömsholms vandrarhem.

Var och en bokar själv boende direkt till Strömsholms vandrarhem, telefon 0220-43774.

Rallylydnadstävling

Vi planerar ett inofficiellt klubbmästerskap i rallylydnad på söndagen. Det är inga detaljer klara ännu, men vi vill ge alla en chans att få tid att träna.

Håll ögonen öppna...

Fortsätt att kolla på vår hemsida, mer information kommer fortlöpande.

Anmälan till utställningen

Du kan anmäla dig till utställningen via vårt formulär

//Lise-Lotte Hallberg

Årets Kerry 2016 utsedd

shyloch president 700Segrare i tävlingen Årets Kerry 2016 blev Elisabeth Skålbergs C.I.B. Nord Ch Shyloch President. Priset delas ut i samband med klubbens årsmöte den 25 februari 2017. Här delas också ut pris till Årets svenskfödda Kerry, Årets Kerryveteran, Årets rallylydnadskerry etc. Du ser alla vinnare på sidan Årets Kerry 2016

Stort GRATTIS till samtliga vinnare!