Aktuellt

Här kan du läsa senaste nytt från SKBTK

Program för Kerry Specialen den 1 juli 2017

Svenska Kerry Blue Terrierklubben hälsar alla hjärtligt välkomna till årets Kerry Special, lördagen den 1 juli, på Strömsholms Vandrarhem i Strömsholm.

Domare: Carol Ramsey, kennel TORUM, England

Veterinären Magdalena Nordmark-Rojas kommer och hjälper till med avmaskning för de som behöver det inför hemfärd till Finland eller Norge mot en smärre kostnad. Ta med egna tabletter!  

Strömsholms vandrarhem

Länk till utställningsprogram med information om tider för utställningen, måltider, klubbmästerskap i rallylydnad med mera (pdf öppnas i nytt fönster)

Länk till anmälningsformulär för måltider i samband med Kerry Specialen

Anmäl plats för husvagn/-bil vid Kerryspecialen

Här kommer en kort information angående boende på Strömsholms vandrarhem.

Om du planerar att komma med husvagn/bil önskar Strömsholms vandrarhem få information om detta så snart som möjligt. Detta för att de skall kunna planera parkeringsplatser.

Komplett samling av Kerry Nytt tillgänglig på vår webbplats

Nu hittar du som är medlem i Svenska Kerry Blue Terrierklubben en komplett samling av alla utgivna nummer av Kerry Nytt på skbtk.com.

Inskanning av Kerry Nytt”Er tidning Kerry Nytt tillhör det svenska kulturarvet och det vore mycket tråkigt om vår samling inte blev komplett”  skrev bibliotekarien på Kungliga biblioteket till klubben. Det var dessa ord som startade jakten på det kompletta arkivet.

Stort idéellt arbete

Det är ett stort idéellt arbete som lagts ner och flera har bidragit till att vi nu har ett komplett arkiv.

Kerry Nytts redaktör Eva Kristiansson har tagit på sig rollen som spindel i nätet för projektet. Eva har lagt ner åtskilliga timmar på att först leta reda på samtliga utgivna nummer för att sedan skanna in dem så de kunde läggas in på webbplatsen av klubbens webbredaktör Dorte Bernro.

Tidningarna kommer till största delen från Ulla Lethenström, mångårig ordförande i klubben, men även Ammie Hultin, Dorte Benro och Kathleen Byrhagen har bidragit med ett flertal av de nummer som saknades. 

Jubileumsböcker

Klubben har under åren gett ut två jubileumsböcker, en för åren 1976-1986 och en för åren 1986-1996. Dessa finns nu också inskannade och tillgängliga för medlemmar under rubriken Jubileumsböcker.

Hur jag får tillgång till samlingen

För att få tillgång till alla gamla Kerry Nytt måste du vara medlem i SKBTK och ha ett personligt lösen. Om du är medlem och saknar inloggningsuppgifter, kontakta klubbens medlemsansvarig Ulf Kolheden via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så hjälper han dig.

Stort tack till samtliga som bidragit

Klubben vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till att Svenska Kerry Blue Terrierklubben numera har ett komplett digitalt arkiv av Kerry Nytt. 

Klubbmästerskap i rallylydnad den 2 juli 2017

Är det du och din Kerry som blir först att vinna SKBTKs Klubbmästerskap i rallylydnad?

I anslutning till årets Kerryspecial på Stömsholms vandrarhem arrangerar klubben för första gången ett klubbmästerskap i rallylydnad.

Datum: 2 juli 2017

Plats: Strömsholms Vandrarhem

Tid: 10:00

Anmälan

Anmälan kan du göra via vårt elektroniska formulär på SKBTKs hemsida eller per post till:
Lise-Lotte Hallberg
Pjäsbacken 35
17458 Sundbyberg

Ange hundens registrerigsnamn, tilltalsnamn , ägare och i vilken klass du har tävlat i tidigare.

Sista anmälningsdag: 1 juni 2017

Anmälningsavgift

Pris: 100 kr

Avgiften sätts in på klubbens pg 838870-4, ange dit namn och rallylydnad, senast den 1 juni 2017 vill vi ha in din betalning.

Domare

Domare är Lollo Hernander, som är auktoriserad domare, rallyentusiast och som har ett hjärta som klappar lite extra för vår fina ras.

Tävlingen

Tävlingen är inofficiell och vi kommer att ha en nybörjar/fortsättningsbana och en avancerad/mästarbana.

Tanken är att vi vill visa hur rolig denna sport är , och att alla skall kunna vara med oavsett tidigare erfarenhet. För dig som inte har tävlat tidigare är det tillåtet att ha godis i handen.

Nybörjar/forsättningsklass genomförs med hunden i löst hängande koppel.

Avancerad/mästarklass genomförs med okopplad hund.

Innan första start har domaren en genomgång av banan där det finns möjlighet att ställa frågor.

Högsta betyg i slutändan avgör vem som vinner.

www.brukshundklubben.se kan du läsa mer om vad de olika skyltarna betyder, regler mm.

Varmt välkomna önskar styrelsen !

Boka ditt boende inför årets Kerry Special - senast 15 maj!

Strömsholms vandrarhem har reserverat ett antal rum för SKBTKs räkning fram till den 15 maj. Därefter släpper de rummen till andra som vill boka.

Glöm inte att sista anmälningsdag till utställningen är den 1 juni. Länk till PM för Kerry Specialen..

Klubben har beslutat att arrangera en rallylydnadstävling den 2 juli i samband med Kerry Specialen. PM och anmälningsformulär kommer på hemsidan inom kort.

Välkomna önskar styrelsen!

Kerrypromenad på Kullaberg

Den 25 mars träffades vi på vackra Kullaberg med våra Kerrysar. En strålande vacker dag och efter promenaden blev det fika i solen.

Det kom bland annat kerryvänner från Malmö, Dalby, Laholm och ända från Blekinge för att träffas och prata kerrysar.

Vi mötte några andra vanliga flanörer och de kommenterade vår fina grupp av hundar. De vi mötte som inte var hundvana trodde säkert att detta var en lika vanlig ras som labrador när vi var ett gäng som kom med våra hundar.

Verkligen härligt att se alla 11 kerrysar tillsammans!

Några fotografier från dagen

Läs mer: Kerrypromenad på Kullaberg